Kuulumisia & ajankohtaista

 

Kuulumisia 2010  
   

23.12-31.12
Lähdimme viettämään joulua vetokoirien kanssa Ylläkselle. Viikon aikana tuli tehtyä pari pidempää reki reisua 30km ja 36km. Muina päivinä lenkit oli 10km-25km välillä. Ajelutin yhtenä päivänä koirien kanssa Tommin likkaa Katria sekä sen kaveria Karoliinaa ja myös Tommin setä kävi kokeilemassa mimmoista on koiravaljakko kyyti ja ihmetteli kuinka vauhdikkaasti viisi alaskanhuskya paineli menemään. Matkassa oli omat koirat Viivi,Elmo,Emppu ja Elvis sekä Unu. Poikien sisko Ella oli myös reissussa mukana.

16-17.10

Ajoimme koirien kanssa pikku lenkkejä. Mukana omista koirista oli Elmo, Elvis, Emppu ja Viivi. Muita oli Ella ja siperianhusky Demon. (kuva, kuvagalleria)

10.10
Kokoonnuimme isommalla porukalla veto harjoituksiin. Aamupäivän teimme ohitus harjoituksia taluttaen. Pidimme ruoka tauon meidän kodalla jonka jälkeen jatkoimme päivää veto treeneillä. Mukana omista koirista oli Elmo, Elvis, Emppu, Viivi ja Unu. Poikien sisko Ella porlammilta. Muita oli alaskanhusky risteytykset Mara ja Ripa. Alaskanmalamuutti Nanu Kuusaankoskelta ja Sky Korialta. Samojedi Pete Orimattilasta.  (kuva, kuvagalleria)

2.10
Kävimme alaskanhusky poikien sekä Viivi-mamman kanssa mätsärissä Orimattilan Virenojalla. Pojat meni yllättävän nätisti kehässä ja Emppu sai vähän kotiin viemistäkin kun sijoittui sinisten kakkoseksi.
(kuva, kuvagalleria)

18-25.9
Kävimme Miran kanssa ruskaretkellä Ylläksellä. Mukana koiria oli Elmo, Elvis, Emppu, Viivi ja Pipsa sekä poikien sisko Ella.
Poikkesimme mennessä Rautavaaralla näyttämässä “pentuja” Jaakonsaaren Anulle jossa kävin astuttamassa Viivin. Viikon aikana patikoimme ja olimme yö reisullakin. Teimme myös ruokinta ohjeet vetokaudelle jonka laskeskeluun saimme sujuvasti kulumaan koko päivän.  (kuva, kuvagalleria)

28.06-4.7
Lähdimme juhannuksen jälkeen lomareissulle Ylläkselle Tommin kanssa. Mukana koirista oli Otto, Viivi ja Pipsa. Kotia jäi nuoret pojat sekä Unu ja Miina. Heille oli hommattu hoitaja kun pojat tarvitsevat lenkkeilyä joka päivä jotta pysyvät nahoissaan kun väliaikainenkin viikon mittainen lenkkeily tauko on liikaa vielä pojille. Normaalisti vanhempani käyvät hoitamassa ruokinnan kun olemme poissa mutta tällä kertaa he saivat huokasta helpotuksesta :D (kuva, kuvagalleria)


30.5
Retkeilimme välillä kotiseudulla. Tarkoitus oli ensin mennä Evolle, mutta kun suurin osa perui niin vietimme lähi retkeily päivän naapurin kanssa. Kiersimme Niinikosken luontopolun kautta meidän kodalle makkaran ja letun paistoon. Tällä kertaa koiria oli matkassa viisi: Ninnu, Alli, Unu, Emppu ja Pipsa. (kuvia)

15.5
Teimme kevään ensimmäisen reisun Repovedelle. Mukana oli Timo + Nanu (muutti), Katja + Ritu (saksanmetsästysterrieri), Mira + Ella (alaskanhusky), Jenni + Saku (seropi) ja Rosi (tolleri) ja minä + Elmo ja Elvis (alaskanhuskyt). Päivä oli aurinkoinen ja todella lämmin 26 astetta. Lähdimme lapinsalmen riippusillalta ja kiersimme Tervajärven suunnalla lenkin. (kuvia)

24.04
Kävimme Unun kanssa Lahden KV-näyttelyssä. Unu sai kolmannen sertin ja siitä tuli valio. (kuva)

2-9.4
Pääsiäinen meni taas koirien kanssa lapissa hiihtäen ja reellä ajellen. Mukana oli Viivi, Elmo, Elvis, Emppu ja Ella ( Mira lainasi Ellan matkaan ja Unu pääsikin sitten viikoksi Miralle hoitoon). Lapissa oli mukana myös Joutsasta Jaana ja hänen koiransa Aksu (itäsiperianlaika) ja Rekku (pystykorva). (kuva)

13.03

Unu tyttö lähti Polvijärven näyttelyyn kasvattajan kanssa ja heillä meni yhtä hyvin kun meillä rekikisoissa eli Unu oli ROP ja sai sertin ☺ Kiitoksia paljon Päiville hienosta suorituksesta Unun kanssa!

14.02
Kävimme rekikisoissa Ylämaan Kasarissa. Alun perin minun piti osallistua Unulla ja kasvattajan Benjamin pojalla mutta toisin kävi kun Unulla alkoi juoksu masennus. Kisaan lähtikin Nanu Kuusankoskelta Benjaminin kanssa ja minä olin kuskina koska sitä ei voinut ilmoittautumisen jälkeen vaihtaa. Näin siis lähdimme reissuun kokoonpanolla jossa kaikki oli niin sanotusti vieraita toisilleen. Kisa meni paremmin kuin hyvin vaikka meinasi usko loppua pehmeällä uralla  jossa koirat uivat välillä rintaa myöten hangessa ja siinä kyllä punnittiin koirien sisukkuutta. No,se uiminen kannatti sillä VOITIMME malamuutti luokan ja koirat saivat siis REK 1. Tavoitteena oli ennen kisaa että menee paremmin kuin viime vuonna ja tämä kyllä ylitti odotukset reilusti
☺  (kuva)

Pentukuulumisia

Pennut ovat kasvaneet jo melki aikusen koiran mittoihin. Pienestä pitäen ne on juossut pääasiassa lenkillä vapaana joten niille on kehittynyt todella hyvä lihaskunto joka myös tuonut hyvät edellytykset valjakossa työskentelyn aloitteluun puolen vuoden iässä. Energiaa niillä jokaisella riittää ja kaikki ovat oppineet innolla jo veto hommiin. On menty suksilla, potkukelkalla ja reellä. Ennen joulua pennut oli jo muutaman kerran mukana mönkijä reissuilla. Mönkijällä harjotellessa mukana oli koko kahdeksan kopla ja vauhti pidettiin rauhallisena sekä taukoja matkalla jotta pennuille ei tule liian raskasta veto harjoittelua ja mönkijällä ajettiin aina koko matka eli se oli lähinnä vain kevyttä juoksutusta ja pennuilla totuttelua vetoliinoissa olemiseen. Pennut ovatkin jo oppineet hienosti odottamaan reen edessä lähtö käskyä ilman mitään turhia hötkyilyjä ja vauhtia sekä intoa piisaa ☺


Vuodenvaihde 2009-2010

Kävimme taas koirien kanssa mökillä Ylläksellä. Mukana oli Viivi, Unu, Elmo, Elvis, Emppu ja Pipsa. Päivät meni koirien kanssa reellä ajaen ja hiihtäen. Yhtenä päivänä tuttavan samojedi Vinski oli kuudentena valjakossa. (pari kuvaa)
 

   
   

Kuulumisia 2009

 

   

26.12
Kävimme 13.12 pitkästä aikaa näyttelyssä Unun kanssa. Helsingin Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä. Unu sai erin ja oli käyttöluokan toisena, mutta paras narttu kehässä emme enää pärjänneet.

6.7
Alaskanhusky pentue on syntynyt 5.7 pentuja on kolme, kaksi urosta ja yksi narttu. Maanantai iltana 6.7 Viivi järjesti yllätyksen...ja synnytti vielä yhden uros pennun. 2 urosta jäävät itselle ja nartulla ja kolmannella uroksella on jo koti. (kuvia)

16.5

Olimme porukalla ensimmäistä kertaa tälle kesälle Repovedellä. Mukana oli minulla koirat Miina ja Pipsa, Miralla ja Jennillä oli Rosi ja Saku,
 Harrilla oli Missi. (
kuvia)

1.5

Vappu päivänä oli ryhmänäyttely Hollolassa jossa olimme Unun ja Pipsan kanssa. Unu sai vara-sertin ja Pipsa tällä kertaa vain hyvän.


25.4

Tänäin oli malamuuttien erkkari Lahden kv.näyttelyn yhteydessä. Unu sai erinomaisen ja oli nuorten paras mutta narttu kehässä emme enää pärjänneet.


4-12.4

Olimme pääsiäistä viettämässä mökillä Ylläksellä. Mukana oli omien koirien Viivin, Ninnun ja Pipsan lisäksi myös alaskanhusky Mara ja siperianhusky Demon. Viikko meni reellä ajellessa ja hiihtäen. (
kuvia)

1.3
Vietimme talvipäivää omalla vetoporukallamme makkaranpaiston ja veto harjoitusten merkeissä. Paikalla oli omien koirien lisäksi, alaskanmalamuutti Nanu, alaskanhusky risteytys Mara, kaksi siperianhuskya Demon ja Zeus sekä itäsiperianlaika Seidi. Kaikille löytyi mieleinen vetokaveri ja myös ensikertalainen Seidi meni hyvin Oton kanssa, mutta harmi vain että kuvaaja ei ollut kartalla sillä hetkellä.

14.2

Lauantaina olimme Viivin kanssa koirahiihtokisoissa Imatralla. Osallistujia oli vain kaiken kaikkiaan 11 ja harrasteluokassa siitä oli neljä jossa kilpailtava matka oli 5km. Tässäkin lajissa kisa oli vasta meidän eka ja lähinnä jännitinkin kuinka koira osaa mennä. Sen puoleen ei tullut ongelmaa, itse olisi vain pitänyt harjoitella kisaa varten kun meinasi ylämäissä vauhti hyytyä liikaa. Viivillä sen sijaan vauhtia riitti koko matkan ja alamäissäkään ei tarvinnut yhtään hiljennellä. Sen päämäärä oli vain juosta kovaa ja vielä lopussakin se lisäsi vauhtia kun innosti. Hieno kokemus
J ☺  (kuvia ja video)

4.2

Eräs tuttavamme tuli kokeilemaan omaa malamuutti narttuaan tänään Unun kanssa reen eteen. Sopu säilyi hyvin vetäessä ja tämä Unua nuorempi narttu oli hyvin innokas menijä. Tulevaisuutta ajatellen tästä nuoresta yhdistelmästä voi tulla vielä hyvä ja nopea pari. Puolessa matkassa vaihdoimme rotikan (Oton) Unun tilalle jotta uusi kuski saisi kunnon vauhdit reellä ja 3,5km taival menikin kymmenessä minuutissa.Vähän kurveissa mentiin poikittain, mutta pystyssä pysyi :)
(kuvia)

1.2
Valjakkokisa, Kasarin Salpasäpinät pidettiin sunnuntaina -10 asteen pakkasessa.
Tässäkin asiassa on kisaaminen aloitettava pohjalta ja voi vain ottaa oppimisen kannalta tämän kisan. Vaikeuksia oli esim. lumiankkurin kanssa joka todellakin kannattaa laittaa niin ettei se pääse putoamaan reen alle...oma teline tai vastaava viritys sille. Ja koiran ruokinnastakin tuli opittua sen verran että Unulle ei voi antaa ruokaa edes seitsemää tuntia ennen kisaa. Seuraaviin kisoihin kokemusta rikkaampana uutta intoa täynnä.
Tulokset, Alma Alaskanmalamuuttiyhdistys
(video maaliin tulosta)

29.1
Kävimme harjoittelemassa reki vetoa Unulla ja Dakotalla tuleviin kisoihin. (kuvia ja video)

25.12.2008-3.1.2009
Joululoma suunnitelmat muuttuivat heti alkuunsa koska nartuilla (Ninnu, Viivi, Pipsa ja Unu) alkoi juoksut. Reki retket täytyi unohtaa lapin reissulta. Matkaan Ylläkselle lähti vain  Miina ja Otto. Kävimme hiihtämässä ja lumikenkä retkillä. (kuvia)

 

Kuulumisia 2008
 
15.11
Olimme Jaalan syysnäyttelyssä Pipsan kanssa. Saldona oli vara-serti. Pipsan esiintyminen kehässä on parantunut huimasti ensimmäisestä näyttelystä toukokuusta 2008. Pipsan kanssa on harjoiteltu koko kesä mätsäreissä ja harjoittelu on tuottanut tulosta!

19.10

Kävimme Pipsan kanssa Mäntsälässä mätsärissä. Pipsa oli paras sinisistä. Bestin show:ssa emme pärjänneet.


27.9

Repovedellä taas ulkoilemassa. Mukana matkassa oli koirani Unu, Viivi ja Ninnu & Jaana ja koira-Aksu & Mira ja koirat-Saku ja Rosi (kuvia)

24.8
Kävimme päiväretkellä Repovedellä. Mukana reissussa oli minun  ja koirieni Unun & Retun lisäksi, Elli & koira-Sara, Jenni & koira-Rosi ja Mira & koira-Saku (kuva)

16.8
Tänään olimme Unun ja Pipsan kanssa Kouvolan näyttelyssä. Pipsa sai EH ja oli junnuluokan kilpailuluokassa ykkönen. Unu sai ERI ja ensimmäisen sertin sekä oli VSP. (kuvia)

13.8

Tänään kävimme taas Pipsan kanssa mätsärissä Lahdessa . Pipsa sai sinisen nauhan. Arvostelu tuli kirjallisena.
luonne: erinomainen
yhteistyö: erinomainen
rakenne: erinomainen

11.8

Tänään meille tuli perheenlisäystä. Pyreneittenmastiffi Miina (3v.) muutti meille.

7.8

Olimme Unun kanssa Orimattilassa pentu mätsärissä. Unu sai punaisen nauhan sen pidemmälle emme päässeet, mutta saimme kokemusta lisää. (kuva)

7.8

Oton ensimmäinen mejä treeni. Otto seurasi jälkeä hyvin, ottaen hajun maasta. Kerran jouduin opastamaan Oton takaisin jäljelle, muuten sujui tosi hyvin. Odotamme innolla seuraavaa treeniä. (kuvia)

26.7

Kävimme Pipsan kanssa Artjärvellä mätsärissä. Pipsa sijoittui sinisten viidenneksi. (kuva)